groene header

Menu:

Keukenkastjes

Groene kastjes

Groene keukenkastjes maken de keuken echt groen.

Muren

Groene muren

Een groene muur is een mooi accent in een groene keuken.

Tegels

Groene tegels

Groene tegels kunnen zowel op de vloer als muur.

Servieskast

Groene servieskast

Een groene servieskast staat mooi op een lichte muur.

Groen servies

Groen servies

Groen servies is er in modern, klassiek, porselein en aarderwerk.

Groene eettafels

groene eettafelsDe eettafel is de centrale plek in de groene keuken. Een groene eettafel is een mooie blikvanger en gaat vaak jaren mee. Een groene eettafel kan gecombineerd worden met groene eettafelstoelen of met gewone stoelen. De keuze aan groene eettafel is redelijk groot, zowel in maten als in materialen. En voor wie geen geschikte groene eettafel vindt in zijn smaak, kan altijd nog kiezen om, een tafel op maat te laten maken.

Grootte eettafels

groene eettafels De grootte van de eettafel die u nodig heeft, hangt af van het aantal personen dat doorgaans aan tafel zit. Uiteraard wilt u genoeg zitplaatsen hebben voor het hele gezin. Maar het is niet nodig om altijd rekening te houden met eventuele gasten. De meeste mensen kiezen voor een groene eetkamertafel waar vier of zes mensen een kunnen zitten. In de meeste keuken is een veel grotere tafel meestal ook niet mogelijk.

Vorm eetkamertafel

groene eettafelsDe vorm van de groene eettafel hangt af van een aantal factoren. Het belangrijkste is uiteraard uw smaak. Kiest u voor een ronde tafel, een ovale tafel, een vierkante tafel of een langwerpige tafel? Het hangt ook af van het aantal personen dat aan tafel moet zitten. En dan is er nog de ruimte die u heeft om de tafel neer te zetten. Een groene, ronde tafel kan erg mooi zijn, maar houdt er rekening mee dat rondom de gehele tafel ruimte vrijgehouden moet worden. Dat is minder het geval bij een vierkante of langwerpige tafel.

Materiaal eettafels

groene eettafelEen groene eettafel kan gemaakt zijn verschillende materialen. De bekendste zijn mdf en massief eiken. Mdf is plaatmateriaal dat bestaat uit fijngemalen houtvezels gemengd met kunstharslijm. Dit wordt geperst en voorzien van een afwerklaag. Een eettafel van mdf kan groen worden gespoten en is dan watervast, en zo kras- en slijtvast als een goed geverfde houten tafel. Een eettafel van teak is tegenwoordig ook erg populair. Maar een groene eettafel wordt meestal gemaakt van mdf en dan gespoten in een mooie kleur groen.

Uitstraling eettafels

groene eettaffelsIn een moderne keuken past een groene eettafel met robuuste rvs-poten erg goed. Dit geeft de keuken koele, strakke uitstraling. In een landelijke keuken kiest u eerder voor een groene, houten tafel, al dan niet zelf geschilderd. In een gezellige eetkeuken passen alle soorten tafels. Een groene eettafel kunt u goed combineren met een groene servieskast. Het belangrijkste is echter dat iedereen lekker aan de tafel kan zitten en dat de tafel groot genoeg is om met z'n allen gezellig aan te eten en praten.

Eettafel op maat

groene keukenPast uw eettafel niet in de keuken? Of zoekt u een bijzondere groene tafel, maar slaagt u nergens? Denk er dan eens over om een eettafel op maat te laten maken. Dit verschilt vaak niet eens zoveel in prijs met een standaard tafel. Of u nu een lange, ronde of vierkante groene tafel zoekt, bij een meubelmaker of gespecialiseerde meubelzaak slaagt u meestal prima. Een tafel op maat gemaakt kan ook een uitkomst zijn wanneer u een grote tafel voor veel personen zoekt.